Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sunca fiarta Alte preparate

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sunca fiarta

 
Inapoi
Cotlete de porc
Sus
Alte preparate
Inainte
Biban saramura
Titlu
Sunca fiarta
Ingrediente
750 g sunca, 1/2 pahar vin, 2 foi de dafin, 1 ceapa, piper
Mod de Preparare
Spalam sunca, o clatim in apa calda si fara sa o oparim, radem fumul de pe sorici. Punem sunca in apa rece si o lasam din ajun pana a doua zi, cand varsam apa, o legam cu sfoara sa nu se desfaca si o punem la fiert in alta apa rece, cat sa acopere sunca. Adaugam la fiert 1/2 pahar mare de vin, piper (cateva boabe), doua foi de dafin, o ceapa necuratata, zdrobita cu pumnul si coapta pe plita. Lasam sa fiarba sunca incet. Incercam sunca daca este gata cu acul de impanat (acesta intra usor in carne). O sunca tanara se cunoaste cand este gata dupa sorici, care se rupe la orice apasare de deget. Sunca batrana este gata cand carnea se desface usor de pe os. Insa cel mai bun mijloc de incercat este acesta: sunca, pe langa osul cel mare, are si un os mic, subtire. Tragem de acest os si daca iese, sunca este gata. Sunca de porc tanar fierbe in 2 1/2-3-3 1/2 ore, iar cea de porc mai batran, in 4 ore. Cand este fiarta, lasam sa se raceasca in apa ei, apoi o punem pe o tava, desfacem sfoara, scoatem soriciul, lasand un brau de sorici de patru degete in jurul osului. Taiem marginea soriciului in zimti, iar osul il garnisim cu o cocarda de hartie. Taiem sunca in felii pe care le asezam astfel, ca sa reconstituim forma suncii.
Mod de Servire
Servim calda cu mazare verde, piure de spanac, piure de cartofi etc. cu diferite sosuri: de vin, de ciuperci, zeama de carne concentrata etc. si cu salata, varza acra, fasole boabe etc.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 526
Voturi: 137
4
Mancaruri
Alte preparate
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 10684
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Alte preparate
Piure De Castane
1 kg castane, 50 g unt, 2 linguri smantana...
 
Omleta Cu Sunca
6 oua, 6 linguri lapte, 100 g unt, sare dupa gust, marar, patrunjel, 150 g sunca...
 
Sandvisuri Cu Branzeturi
Felii de franzela, 200 g unt, 200 g branza de oaie, 80 g masline, 2 galbenusuri fierte, chimen, must...
 
Limba Cu Masline
1 limba de 1,5 kg, 200 g masline, 2 cepe, 100 g arpagic, 1 foaie dafin, 3-4 boabe de ienibahar, 5-6 ...
 
Omleta Cu Ciuperci
6-7 oua, 100 g ciuperci, 150 g unt, ceapa dupa gust, marar si patrunjel verde, 200 g smantana, 1 lin...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare