Supa de rosii 9527 Retete Supe De Legume
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Supa de rosii Supe de legume

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Supa de rosii

 
Inapoi
Supa - Crema de praz si de cartofi
Sus
Supe de legume
Inainte
Supa de salata verde (laptuci)
Titlu
Supa de rosii
Ingrediente
1,500 kg rosii, 1,250 l apa, 1 ceapa, 1 cartof, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ardei gras, sare, piper, zahar, 60-70 g unt, 1 ceasca mica de orez. Pentru rantas: 1 lingurita unt, 2 lingurite faina.
Mod de Preparare
Punem apa la fiert. Curatam ceapa, morcovul, patrunjelul, cartoful si ardeiul gras, le oparim si le punem in oala sa fiarba. In timpul acesta luam 1 kg de rosii, le rupem in 2-3 bucati, le saram si le punem intr-o cratita la fiert, descoperit. Rosiile ramase le spalam, le taiem feliute si le punem intr-o tigaie cu unt sau cu ulei fierbinte. Le lasam la foc pana scade apa, apoi le dam prin sita. Rosiile fierte in apa le dam de asemenea prin sita sau prin strecuratoare (unde trebuie sa ramana semintele); adaugam din cand in cand cate putin din zeama strecurata si frecam cu lingura de lemn, pentru ca sa treaca toata carnea rosiilor. Amestecam piureul de rosii cu rosiile fierte in ulei si le punem la o parte. Trecem prin sita sau prin strecuratoare jumatate din zarzavatul fiert, il fierbem si il adaugam la piureul de rosii. Lasam sa fiarba totul, descoperit. Potrivim gustul. Presaram sare si zahar dupa gust. Cand supa este gata, facem un rantas, il stingem cu zeama de rosii si il adaugam la supa, lasand sa dea impreuna 1-2 clocote. Fierbem orezul cu putina sare si cand este gata, il strecuram, il acoperim si il lasam la o parte. Cu putin inainte de masa, punem orezul in supa ca sa mai dea cateva clocote. Punem o lingurita de unt proaspat in castron si turnam deasupra supa, vanturand de cateva ori (altfel se ridica deasupra grasimea si zerul). Iarna, supa de rosii se poate prepara cu bulion de rosii (500 g) in felul urmator: Taiem subtire o ceapa si o prajim usor in ulei fierbinte. Adaugam o bucatica de telina si o bucatica de radacina de patrunjel taiate ca taiteii. Prajim totul, punem o lingura de faina si un polonic de apa fierbinte, amestecand bine. Turnam bulionul de rosii peste zarzavatul prajit, adaugam 2-3 polonice de apa clocotita si lasam totul sa fiarba. Intr-o ora supa este gata. Dam prin sita, punem supa intr-o oala si servim cu crutoane de paine prajita in ulei sau uscate in cuptor. Putem presara supa cu patrunjel verde tocat.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Ciorbe & Supe
Supe de legume
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 408
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Supe de legume
Supa De Cartofi Si Gulii
4 buc cartofi, 2 buc gulii, o legatura salata verde, 50 gr unt, 1 litru apa (supa de zarzavat), 1...
 
Supa De Salata Verde Cu Marar
150 gr salata verde, 1 galbenus, o lingurita zeama de lamiie, marar, sare, o lingura iaurt ...
 
Supa De Conopida Cu Unt
1L apa, 1 buc conopida mica, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc morcov, 1 buc ceapa, 2 linguri unt,...
 
Crema-supa De Sfecla
1,5 l sfecle mici rosii, 1 buc morcov, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc ceapa, 5-6 cartofi mari, 6...
 
Supa De Gris
1/2 buc morcov, 1 buc cartof, o lingura gris, 10 gr unt, sare, patrunjel verde ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare