Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Telina umpluta cu carne Preparate din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Telina umpluta cu carne

 
Inapoi
Rulouri (involtin)
Sus
Preparate din carne
Inainte
Varza nemteasca umpluta
Titlu
Telina umpluta cu carne
Ingrediente
10 teline, 500 g carne, 5 linguri unt sau untura, 4 cepe, 1 felie de paine, sare, piper dupa gust, putin patrunjel, putina frunza de telina, 2 linguri faina, 5-6 rosii (sau 2 linguri bulion de rosii), 2 linguri smantana
Mod de Preparare
Procedam ca pentru dovleceii umpluti (vezi reteta). Alegem teline deopotriva de mari, le curatam si le dam forma rotunda, inalta de 3 degete, ca un capat de dovlecel pus in picioare. Cu o lingurita speciala scoatem miezul, facand loc pentru umplutura. Pregatim o tocatura ca pentru dovlecei umpluti. Alegem carne macra si grasa. Prajim bine 1/2 ceapa si dam de doua ori carnea prin masina impreuna cu ceapa prajita, cu painea, patrunjelul si frunza de telina, sare si piper. Amestecam tocatura cu mana bine de tot, apoi umplem telinele si le prajim in putin unt (sau untura) incet, cautand sa nu iasa umplutura afara. Punem intr-o cratita telinele prajite. In tigaia in care am prajit telina, punem 1/4 ceapa taiata marunt si o prajim. Daca nu a ramas grasime destula, mai adaugam putina. Punem faina si rosiile (sau bulion de rosii). Amestecam bine, turnam zeama de carne. Strecuram sosul si il turnam peste telina. Putem pune de asemenea in mancare bulion de carne concentrat. Acoperim cratita, dam la cuptor sau punem pe plita, lasand sa fiarba incet 1-1 1/2 ora, fara sa se lipeasca pe fundul cratitei. Cand este gata, lasam putin sa se racoreasca, apoi scoatem telinele cu grija pe o farfurie, sa nu se rupa sau sa-si strice forma. Turnam peste mancare doua linguri de smantana si servim la masa.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Preparate din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 516
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne
Mititei
750 g carne, 2 g bicarbonat, piper, usturoi, mirodenii...
 
Dovlecei Umpluti Cu Carne
5 dovlecei, 250 g carne, o bucatica grasime de la rinichi, 1 galbenus, marar dupa gust, 300 g unt, 1...
 
Gulii Umplute Cu Carne
10-15 gulii, 10 linguri umplutura, unt pentru prajit, branza rasa, 5 linguri zeama de carne concentr...
 
Parjoale
750 g carne (cap de muschi), 250 g grasime de la rinichi, 2 1/2 felioare paine alba, lapte pentru mu...
 
Perisoare Cu Smantana
750 g carne, 50 g grasime de la rinichi, 125 g miez de paine, 1 ou, sare, piper, marar, patrunjel to...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare