Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Telina umpluta cu carne Preparate din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Telina umpluta cu carne

 
Inapoi
Rulouri (involtin)
Sus
Preparate din carne
Inainte
Varza nemteasca umpluta
Titlu
Telina umpluta cu carne
Ingrediente
10 teline, 500 g carne, 5 linguri unt sau untura, 4 cepe, 1 felie de paine, sare, piper dupa gust, putin patrunjel, putina frunza de telina, 2 linguri faina, 5-6 rosii (sau 2 linguri bulion de rosii), 2 linguri smantana
Mod de Preparare
Procedam ca pentru dovleceii umpluti (vezi reteta). Alegem teline deopotriva de mari, le curatam si le dam forma rotunda, inalta de 3 degete, ca un capat de dovlecel pus in picioare. Cu o lingurita speciala scoatem miezul, facand loc pentru umplutura. Pregatim o tocatura ca pentru dovlecei umpluti. Alegem carne macra si grasa. Prajim bine 1/2 ceapa si dam de doua ori carnea prin masina impreuna cu ceapa prajita, cu painea, patrunjelul si frunza de telina, sare si piper. Amestecam tocatura cu mana bine de tot, apoi umplem telinele si le prajim in putin unt (sau untura) incet, cautand sa nu iasa umplutura afara. Punem intr-o cratita telinele prajite. In tigaia in care am prajit telina, punem 1/4 ceapa taiata marunt si o prajim. Daca nu a ramas grasime destula, mai adaugam putina. Punem faina si rosiile (sau bulion de rosii). Amestecam bine, turnam zeama de carne. Strecuram sosul si il turnam peste telina. Putem pune de asemenea in mancare bulion de carne concentrat. Acoperim cratita, dam la cuptor sau punem pe plita, lasand sa fiarba incet 1-1 1/2 ora, fara sa se lipeasca pe fundul cratitei. Cand este gata, lasam putin sa se racoreasca, apoi scoatem telinele cu grija pe o farfurie, sa nu se rupa sau sa-si strice forma. Turnam peste mancare doua linguri de smantana si servim la masa.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Preparate din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 535
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne
Ardei Umpluti Cu Carne
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn, 40...
 
Bulion Alb (zeama De Carne)
1,500 kg carne, 3 l apa...
 
Fasole Cu Carne Afumata
400 g fasole, 500 g carne, 2 cepe, foaie de dafin, sare Pentru rantas: grasime si faina ...
 
Chiftele
500 g carne macra, 60-100 g miez de paine, 100 g ceapa, 1 legatura verdeata, 1-2 oua, 100 g cartofi ...
 
Vinete Umplute Cu Carne
150 g carne frageda de porc, o felie subtire de franzela, un ou, 20 g faina, piper, sare, ceapa, 4 v...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare