Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Tort cu crema de alune Torturi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Tort cu crema de alune

 
Inapoi
Tartinele
Sus
Torturi
Inainte
Alivanca
Titlu
Tort cu crema de alune
Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 6 linguri lapte, 1 plic praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja de lamaie dupa gust, 1 lingura zeama de lamaie, unt pentru uns forma; Crema: 250 g unt, 250 g alune prajite, 350 g zahar, 10 g cacao; Decor: 100 g alune prajite, 100 g ciocolata, 400 g frisca.
Mod de Preparare
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma cu 1 lingura de faina si se da la frigider. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu laptele, se adauga mirodeniile, praful de copt stins in 1 lingurita zeama de lamaie si faina in ploaie. La final se amesteca cu albusurile prin rasturnare. Se unge o forma de tort cu unt, se adauga compozitia si se da la cuptor putin incins cca 40 min. Crema: Se freaca untul, se adauga alunele prajite si pisate putin, apoi se adauga zaharul legat si racit ca la serbet. Se freaca bine pana devine spuma. Alunele sa pot inlocui cu migdale sau fistic. Blatul se taie in trei foi, se umple cu crema, se omogenizeaza cu crema si frisca si se baroteaza cu alune prajite maruntite.
Mod de Servire
Timp Preparare:
60 min.
Punctaj: 6
Voturi: 2
3
Dulciuri
Torturi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 561
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Torturi
Tort De Portocale Cu Crema Diplomat
6 oua, 350 g zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 1 l lapte, 3 pliculete gelatina, 8 portocale mari, 50...
 
Tort Cu Mere Crude
4 mere rase, 1 kg biscuiti, 50 gr stafide, 2 linguri rom, 4 linguri nuci, 2 linguri zahar pudra...
 
Tort Joffre
250 gr unt, 6 oua , 250 gr zahar pudra, 50 gr cacao, 100 gr zahar tos, 5 linguri apa, 1 lingura ...
 
Tort Mimoza
Un blat pandispan de 600 gr , 1 pahar lichior “Strega” (sau brandy), un pahar de lapte, pentru c...
 
Tort Crocant Cu Mere
450 g aluat de foi, 140 g zahar pudra, 50 g nuci macinate, 600 ml frisca, 1 kg mere, 200 ml suc de m...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare