Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Varza nemteasca umpluta Mancaruri cu varza

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Varza nemteasca umpluta

 
Inapoi
Telina umpluta cu carne
Sus
Mancaruri cu varza
Inainte
Musaca de varza cu carne
Titlu
Varza nemteasca umpluta
Ingrediente
1 varza nemteasca, 500 g carne, 2 cepe, 3-4 rosii (sau bulion), patrunjel, marar, 2 linguri untura, sare, piper
Mod de Preparare
Curatam varza, o spalam bine, o oparim in apa clocotita, o scoatem si o desfacem. Tocam carnea (de preferinta 300 g vaca si 200 g porc). Prajim intr-o cratita doua cepe taiate marunt. Pastram jumatate din tocatura, iar cealalta jumatate, dupa ce am dat-o de doua ori prin masina o punem in cratita cu ceapa prajita, presarand piper si sare. O prajim bine, amestecand mereu. Adaugam rosiile (sau bulionul) fara seminte si fara pielita. Cand totul este prajit, luam cratita de pe foc si punem in tocatura o lingura de patrunjel, si o lingatura de marar, tocate marunt. Amestecam umplutura cruda cu cea prajita. In varza desfacuta, cu foile date in laturi, dar prinse de cotor, punem putina umplutura peste miezul verzei, apoi intoarcem primele doua foi si acoperim miezul. Intindem umplutura peste al doilea rand de foi, le ridicam cu tocatura cu tot si le strangem bine. Procedam la fel pana la sfarsit, ultimele 2-3 randuri de foi lasandu-le neunse cu umplutura. Inchidem varza cu umplutura inauntru, dandu-i forma naturala. Cand varza umpluta este aranjata frumos, incat nu se mai vede umplutura, o punem in mijlocul unui servet subtire, curat. Strangem colturile servetului, le facem manunchi si le legam nu o sfoara. Punem putina untura intr-o cratita, prajim o ceapa, adaugam o lingurita de bulion de rosii si un polonic de zeama de carne. Asezam in cratita varza legata in servet, acoperim si lasam mancarea sa fiarba incet, cel putin o ora si jumatate, luand din cand in cand zeama si turnand peste varza. daca zeama scade prea mult, adaugam bulion de carne sau apa clocotita. Cand varza este gata, apucam de colturile servetului si o scoatem pe o farfurie, dezlegam sfoara si desfacem servetul. Scoatem frumos varzasi o asezam fara servet in alta farfurie. Zeama ramasa in servet o stoarcem peste varza, adaugam si zeama din cratita.
Mod de Servire
Servim varza fierbinte, taind feliile ca la tort.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Mancaruri cu varza
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 703
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Mancaruri cu varza
Musaca De Varza Dulce
1-2 verze, 1 kg carne, 3-4 cepe, 3 linguri grasime, 2 oua, 4 legaturi verdeata, 1 kg rosii, 1-2 arde...
 
Cabanos Cu Varza Calita
O varza acra, 150 ml ulei, piper pisat, o lingurita de bulion de ardei sau o lingura de bulion de ro...
 
Varza Dulce Cu Orez Si Rosii
1 varza, 1 pahar orez, 6 cepe, 10 rosii sau bulion, sare, 1 pahar ulei, 3 legaturi verdeata, piper ...
 
Musaca De Varza Acra
1 kg carne tocata, 1-2 verze, 4-5 cepe, 3 linguri grasime, 1 kg rosii sau 1 cana bulion, 1 cana smi...
 
Varza Cu Taitei
O varza de marime potrivita, 300 gr taitei, 2 linguri unt proaspat, 2 linguri unt topit, 2 oua ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare