Varza nemteasca umpluta Mancaruri cu varza

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Toata Tara (alege oras)

Varza nemteasca umpluta

 
Inapoi
Telina umpluta cu carne
Sus
Mancaruri cu varza
Inainte
Musaca de varza cu carne
Titlu
Varza nemteasca umpluta
Ingrediente
1 varza nemteasca, 500 g carne, 2 cepe, 3-4 rosii (sau bulion), patrunjel, marar, 2 linguri untura, sare, piper
Mod de Preparare
Curatam varza, o spalam bine, o oparim in apa clocotita, o scoatem si o desfacem. Tocam carnea (de preferinta 300 g vaca si 200 g porc). Prajim intr-o cratita doua cepe taiate marunt. Pastram jumatate din tocatura, iar cealalta jumatate, dupa ce am dat-o de doua ori prin masina o punem in cratita cu ceapa prajita, presarand piper si sare. O prajim bine, amestecand mereu. Adaugam rosiile (sau bulionul) fara seminte si fara pielita. Cand totul este prajit, luam cratita de pe foc si punem in tocatura o lingura de patrunjel, si o lingatura de marar, tocate marunt. Amestecam umplutura cruda cu cea prajita. In varza desfacuta, cu foile date in laturi, dar prinse de cotor, punem putina umplutura peste miezul verzei, apoi intoarcem primele doua foi si acoperim miezul. Intindem umplutura peste al doilea rand de foi, le ridicam cu tocatura cu tot si le strangem bine. Procedam la fel pana la sfarsit, ultimele 2-3 randuri de foi lasandu-le neunse cu umplutura. Inchidem varza cu umplutura inauntru, dandu-i forma naturala. Cand varza umpluta este aranjata frumos, incat nu se mai vede umplutura, o punem in mijlocul unui servet subtire, curat. Strangem colturile servetului, le facem manunchi si le legam nu o sfoara. Punem putina untura intr-o cratita, prajim o ceapa, adaugam o lingurita de bulion de rosii si un polonic de zeama de carne. Asezam in cratita varza legata in servet, acoperim si lasam mancarea sa fiarba incet, cel putin o ora si jumatate, luand din cand in cand zeama si turnand peste varza. daca zeama scade prea mult, adaugam bulion de carne sau apa clocotita. Cand varza este gata, apucam de colturile servetului si o scoatem pe o farfurie, dezlegam sfoara si desfacem servetul. Scoatem frumos varzasi o asezam fara servet in alta farfurie. Zeama ramasa in servet o stoarcem peste varza, adaugam si zeama din cratita.
Mod de Servire
Servim varza fierbinte, taind feliile ca la tort.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Mancaruri cu varza
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 707
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Mancaruri cu varza
Mincare Cu Varza
O varza, 2 oua, 150 gr faina, 1 buc ceapa, condimente (piper, cimbru, marar, foi dafin), 2-3 lingu...
 
Varza Dulce Cu Sos Alb
1 varza mai mare, 200 g unt, 200 g brinza, 2 linguri faina, lapte, sare, sos alb ...
 
Musaca De Varza Acra
1 kg carne tocata, 1-2 verze, 4-5 cepe, 3 linguri grasime, 1 kg rosii sau 1 cana bulion, 1 cana smi...
 
Rulada Cu Varza Rosie
1 buc varza rosie, sare, otet, 3 oua, piper, mustar ...
 
Sarmale In Foi De Varza Dulce
...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide