Vin de corcoduse 8835 Retete Bauturi Cu Vin
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

VIN DE CORCODUSE Bauturi cu vin

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

VIN DE CORCODUSE

 
Inapoi
VIN DE COACAZE ROSII
Sus
Bauturi cu vin
Inainte
VIN DE MACESE
Titlu
VIN DE CORCODUSE
Ingrediente
3 kg corcoduse, 3 1/2 l apa, 1 kg zahar, coaja de scortisoara, cuisoara.
Mod de Preparare
Cantitatea pregatita de corcoduse si apa se pune intr-o oala smaltuita. Se fierbe cca 30 minute, dupa ce a dat in clocot, adica pina plesneste bine coaja fructelor. Oala se ia apoi de pe foc si se lasa 48 de ore a rece. Se strecoara sucul, punind fructele, cite putine, pe rind, in strecuratoarea cu gauri mari, presind putin cu mina, ca sa se scurga bine. Fructele presate se pastreaza in alt vas. Lichidul rezultat se cintareste. La 4 l lichid se pune 1 kg zahar; se amesteca bine pina cind se topeste zaharul. Este de preferat ca zaharul sa fiarba 10 minute cu 1/4 din cantitatea de lichid, apoi sa se amestece cu restul. Prin fierbere cu o substanta acra (zeama de fructe), zaharul se descompune in glucoza si levuloza, zaharuri mai simple, care vor fermenta mai repede. Sucul indulcit se pune in damigene (sau butoias), lasind un spatiu liber, de 10 cm, pina la gura acestora, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Nu se pune drojdie de bere; va fermenta foarte bine numai cu drojdiile salbatice care sint in aer. Damigeana se astupa bine cu dop de fermentatie; acesta, prin tubul cu care este prevazut, permite bioxidului de carbon sa iasa (care se degaja in timpul fermentatiei), altfel prin presiunea lui va sparge vasul. Damigeana se lasa nemiscata 5-6 saptamini, pina cind se termina fermentatia, la o temperatura nu mai mare de 18-20 grade celsius, in care timp se depun toate suspensiile sub forma de drojdie. Vinul se trage, apoi, de pe drojdie, in damigene sau sticle, cu furtunul, care nu trebuie sa ajunga la drojdie, s-o tulbure. Peste piine se pune un servet din tifon si un strat subtire de vata, se trage aerul din furtun, pina cind iese vinul, apoi se trece repede furtunul in pilnia asezata in gitul sticlei sau damigenei; dupa ce se umple una, se trece repede la urmatoarea. Sticlele sau damigenele se astupa bine cu dopuri noi sau cele vechi sterilizate, 10 minute, in apa clocotita si se pastreaza intr-un loc racoros. Din pulpa fructelor ramase se poate face marmelada.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Bauturi
Bauturi cu vin
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1467
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Bauturi cu vin
Bautura Racoritoare Din Floare De Tei
4 cesti infuzie floare de tei, 4 linguri zahar, 1 portocala, 2 pahare vin alb ...
 
Lichior De Fragute (i)
500 ml rom, 250 ml alcool, 500-800 g zahar, 1 kg fragute, 400 ml apa, vanilie ...
 
Lichior De Bere
500 ml bere, 300-500 g zahar, 250 ml alcool, vanilie ...
 
Punci Rece De Vin
600 gr zahar, zeama si coaja a 2 lamii, 2 pliculete zahar vanilat, 1 litru vin alb, rom ...
 
Lichior De Fragute (ii)
1 l de rachiu alb, 1/4 l rom, 800 g zahar, vanilie, 1 kg fragute ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare